Perşembe, Ekim 2

10 doların altında alınabilecek güzel hediyeler

Ufukta Türkiye tatili mi görünüyor? Siz de benim gibi sevdiklerinin bir hediyeyle hatırlanmasından hoşlananlardansanız, hediye alım işini yapılacaklar listesine çoktan atmış olmalısınız.


  • Ev yapımı hediyeler: Eğer Singapur'daki dostlarım içinse genellikle hediyelerimi kendi elimle yapmaya özen gösteriyorum. Zamanımı ayırmak, bir mağazadan seçilmiş bir hediye yerine kendi emeğimi ve yaratıcılığımı koymak daha manalı. Aynı düşünceyle aldığım hediyeler de beni mutlu ediyor doğrusu. Bu kategoride yapmayı en sevdiğim hediyeler ev yapımı çikolata, dekoratif kurabiyeler, kendi yetiştirdiğim afrika menekşeleri ya da dikiş makinemden çıkan basit ama kullanışlı şeyler oluyor. Fakat iş Türkiye tatiline gelince durum farklı. Hediyeleri Güneydoğu Asya'nın kültüründen seçmek çok daha manalı ve ilgi çekici oluyor. Malum benim mutfaktan çıkan şeyler burada her ne kadar makbule geçse de, Türkiye'de onca hamarat yakınımın elinden çıkanların yanında esamesi okunmaz. 
  • Daiso: Türkiye'de emsalleri denenmiş ama kalitede yanına bile yaklaşamayacakları, herşeyin 2 Singapur Doları olduğu Japon franchise Daiso çok miktarda ve enteresan hediyeler almak için biçilmiş kaftan. Sushi gereçlerinden başlayın, bahçe malzemelerine kadar herşeyin olduğu bu mağazalarda  saatler geçirdiğimi bilirim. Eğer henüz keşfetmediyseniz en azından bir kez uğramanızı tavsiye ederim. Çocuklarınızın doğumgünü partilerinin olmazsa olmazı goodie bags için de mutlaka dikkate alınmalı. 
  • Chinatown: Neler yok ki burada. Hepsini saymayacağım ancak çesitli yaş gruplarına göre buradan toplu halde aldığım bazı hediyelikleri paylaşmak istiyorum. Buzdolabı magnetleri, abiye saç tokaları, anahtarlıklar, el işi danteller, yazlık elbiseler, kimonolar (evet 10 dolara harika kimonolar bulmustum, tabi toplu aldığım için indirimli olabilir), kağıttan yapılma dekoratif süslemeler (ejderhalar, ananaslar, Çin figürleri vb.), makyaj çantaları ve kafa masajı aleti gibi bazı zihni sinir icatlar. Ayrıca Chinatown'ın tam ortasında bulunan Buddha Tooth Relic Temple and Museum'da mantra cd'leri ve meditasyonla ilgili hediyelikler bulmak mümkün. Üstelik bağışta bulunmuş oluyorsunuz.
  • Tropikal meyveler: Evet bu da bir alternatif. Benim yeğenim longan ve lychee'ye bayılıyor örneğin. Eğer bavulunuzda yeterince yer varsa, Türk damak zevkine uygun tropikal meyveleri de değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Singapur'un bir alışveriş cenneti olduğunu düşünürsek, alternatifler bitmez. Sizin bulduğunuz ilginç ve aynı zamanda bütçe dostu hediyeler varsa lütfen yorumlar kısmında paylaşmaktan çekinmeyin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder