Pazar, Kasım 3

Kusursuz bir Singapur tatili için bilmeniz gereken 6 şey

İşte tatil budur! diyebilmenin en önemli koşulu, seçtiğiniz tatil beldesi ile ilgili beklentilerinizi doğru tanımlamaktır.

Konuya hızlı ve dürüstçe yaklaşmak gerekirse, birçok Türk'ün uzak doğu -ya da güney doğu asya- tatilleri konusunda doğru bir bilgiye sahip olduğunu sanmıyorum. İşte bu kulaktan dolma bilgilerin bazılarına yanıt:

  1. Ada dediler ama ne denizi güzel ne adam gibi kumsalı var! - Singapur'da - hele ki güzelim akdeniz koylarından sonra - filmlerdeki ada tatilini bulacağınızı düşünmeyin. Daha çok mimarisi, dev gökdelenleri, itinalı şehir bölge planlaması ile gelişmiş bir kent bulacaksınız. Biz de burada ya havuzumuzda ya da hafta sonu civar ülkelerin adalarına kaçarak yüzmenin keyfine varıyoruz. Eh tabi 13.yüzyıldan beri gemilere liman vazifesi gören bir denizde kafanızı suya sokmak istiyorsanız, o sizin bileceğiniz iş.
  2. Uzakdoğu yemekleri bize göre değil - Kabul edelim biz bu konuda maceraci ve yeniliklere pek de açık değiliz. Suadiye'de Sushi, Taksim'de Çin yemeği yemekle uzakdoğu gurmesi olunmuyor. Zira ben buraya geldikten sonra senelerdir alakasız şeylerin ülkemizde otantik diye servis edildiğini farkettim. Ciddi bir iddiam olmamakla birlikte adını sanını duymadığınız yemekler konusunda baya bir yol aldığımı ve kesinlikle Türk damak zevkine uygun yeni tadlar keşfettiğimi söylemeliyim. Biraz macera lütfen...
  3. Adam gibi yiyecek birsey bulamadım! - Eğer gerçekten uzak doğu tadları size uymuyorsa çözümsüz kalacağınızı kesinlikle düşünmeyin. Neredeyse bir milyon yabancının yaşadığı bu şehir-ülkede Türk kebapçılarından İtalyan pizzacılarına kadar her tür mutfağı bulmanız mümkün. Olmadı, bir fastfood restaurant her zaman sizi bekliyor olacaktır :)
  4. Singapur'da elektronik ürünler ucuzmuş - Her zaman değil ve çoğu zaman aradaki fark zahmete değmeyecek türden. 
  5. Singapur'da büyük markalar ucuzmuş - Evet kimi zaman ucuz. Ama dikkat edin bu ucuzluğun nedeni uzak doğu pazarında o çok sevdiğiniz markaların ikinci kalite ürün satması da olabilir. Her şeyin bir bedeli var değil mi?
  6. Muson zamanı Singapur'a gitmek büyük hata - Eğer başka bir uzakdoğu ükesinden bahsediyor olsaydık, ben de en güzel mevsiminde gitmenizi tavsiye ederdim. Ama bu kural Singapur için geçerli değil. Ada bir turist için görebileceğiniz en iyi deneyimlerden birini sunuyor ve yağmurun bunu engellemesi neredeyse mümkün değil.
          Siz neler duydunuz Singapur hakkında? Yorumlarınızı ve sorularınızı yazın, doğru olup olmadığını tartışalım.

          İlgili diğer yazılar:

          2 yorum:

          1. Sitenizi yeni kesfettim, elinize saglik oncelikle..
            Bir suredir yazi girmemissiniz de, merak ettim, tasindiniz mi acaba?

            YanıtlaSil
          2. Merhaba,

            Oncelikle yorumunuz icin tesekkurler. Bir suredir islerimin yogunlugu nedeni ile yeni yazilarimi girme sansim olmadi, ancak halen Singapur'dayim. Eger sorulariniz varsa elimden geldigince yanitlamaktan memnuniyet duyarim.

            Tesekkurler

            YanıtlaSil